T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURDUR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Ceviz Ezmesi

Ölçüleri; 1000 gr. irmik, 1000 gr. dövülmüş ceviz, bir bardak su (su bardağı).

Yapılışı: Ölçü olan irmik ve dövülmüş ceviz bir kaba konur. Diğer taraftan bir bardak su ateş üzerinde ılıklaştırılır. Ve 1000 gr. şeker üzerine dökülerek eriyinceye kadar karıştırılır. Şeker eriyince irmik ve ceviz üzerine dökülerek tekrar karıştırılır. İyice hallolunca bir tepsi üzerine pudra şekeri serpilir ve karışım bunun üzerine dökülerek kaşığın tersi ile aynı kalınlıkta tepsiye yayılır, baklava şeklinde kesilir.

 
  • Burdur Ceviz Ezmesi