T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BURDUR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kabak Helvası

Dolmalık iki büyük kabak alınarak kabukları soyulur. Çekirdekleri ayıklanır. İçinde su bulunan bir tepsiye aynı yönde rendelenir. Rendelenmiş kabak avuç içinde sıkılır. Ölçü kabı olarak su bardağı veya bir kase kullanılır. İki ölçü şeker ilave edilerek ateşe konur. Hafif ateş üzerinde aynı yönde karıştırmak suretiyle kıvama gelinceye kadar ateşte tutulur. İndirmeye yakın bir limon suyu veya eritilmiş limon tuzu ilave edilir. 5-10 dakika sonra ateşten alınır. Arzu edilirse soyulmuş badem konur; ayrı bir güzellik ve lezzet verir. Yemekten sonra yenileceği gibi sabah kahvaltısında da reçel yerine yenilir.

  • Kabak Helvası 1
  • Kabak Helvası 2