BURDUR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

KABAK KEMANE ÇEKİMLERİ BURDUR BAKİBEY KONAĞINDA HIZLA DEVAM EDİYOR

KABAK KEMANE ÇEKİMLERİ BURDUR BAKİBEY KONAĞINDA HIZLA DEVAM EDİYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Bakibey konağında 17 Ağustosta başlayan çekimler hızla devam ediyor. Çekim yerini ziyaret eden İl Kültür ve Turizm müdürü Mehmet Tanır’a Program yapımcısı ve Yönetmen Burhan Tanrıverdi’den  çekimlerle ilgili bilgi verdi.

Çekimleri yerinde izleyen İl Müdürü Mehmet Tanır ’’ Çekim ekibine valimiz Sayın Hasan Kürklü’nün selamını getirdim. Kendileri bu özgün çalışmadan dolayı ekibi kutluyorlar. Doğrusu bu program ile sadece Kabak kemane değil, Bakibey konağı, alaca dokuma, ayran, Baş odanın muhteşem süslemeleri,  geleneksel giyim kuşam, kına gecesi, ağıtlar, Burdur türküleri kısacası Burdur kültürü yer alacak. Ayrıca ilin tanıtımına hızla devam ediyoruz. Show tv’de ‘’Lezzet Haritası ‘’ programında 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Burdur’un yemek kültürü çekimlerini yapacağız.’’ dedi.

TRT Müzik kanalında bu belgeselin Bağlama, Arbane ve Ney çekimleri yapıldı. Sıra Kabak Kemane çekimlerinde. Şua an bu çekimler yapılmaktadır. Trt Müzik Kanalında yayınlanacak bu projede Paralel kurgu halinde anlatılacak belgeselde her bölüme adını veren sazların, doğduğu bölgelerde yerleşen müzik kültürü de yansıtılacaktır. Bu amaçla belirttiğimiz sazların doğduğu bölgelerde yapılacak çekimler de yer almaktadır. İlk bölümümüzde ele alınan “Bağlama” sazında olduğu gibi, işinin ehli, alın teri ile emeğini parmak izleri ile bezenmiş el yapımı sazlar  üreten, ruhunu o enstrümana yansıtmış ustalar belirlenerek, bir ağaç kütüğünden “Bağlama”, bir parça deri ile bir kasnaktan “Arbane”, bir kamıştan “ Ney”, bir kabaktan    “ Kabak Kemane”  ortaya çıkaran eller belgeselin başrolünü belirlenmiştir. Sazların yapım aşamaları; kültürümüzde bıraktığı izlerin, yaşattığı  duyguların da belgelenmesi açısından çalış tavırları ile, sanat dünyasında bıraktığı derin izlerle anlatılmaktadır.

Çekim setinde 22 kişilik bir ekip çalışmaktadır.